Assos'ta otopark ücreti rezaleti

Assos Liman mevkiinde gelen ziyaretçilerden otopark ücreti alınması yasal mı

Geçtiğimiz günlerde bir akşam yemeği yemek için Assos'a gittik. Assos Liman mevkisine gidenler bilir. Behram Köyü'nden Assos Liman'a doğru virajlı yoldan indiğinizde aracınızı yol kenarına bırakırsınız. Assos içinde otopark biraz sıkıntılı. Biz de her zamanki gibi öyle yaptık. Zaten 100'den fazla otomobil yol boyunca park halindeydi. Aracımızı park edecek yeri zor bulduk. Otomobilimizi park eder etmez yanımıza kolunda görevli yazan bir kişi geldi. 10 TL park ücreti istedi. 'Ne amaçla park ücreti istiyorsun?' diye sorduğumuzda Behram Köyü Muhtarlığı adına yola park eden her araçtan ücret aldıklarını söyleyip, dip koçanlı perakende fişini elimize tutuşturdu. Olayı biraz garipsedik ama tartışma çıkarıp tadımızı kaçırmayalım diye ücretimizi ödedik. Yemeğimizi yedik, her zamanki gibi Assos'ta güzel bir akşam geçirdik ama bu otopark ücreti de aklımızdan çıkmadı. 



OTOPARK ÜCRETİYLE TURİZM GELİŞMEZ

Çünkü bizim gibi büyükşehir insanları zaten otopark ücreti ödemekten bıkmış durumdayken, son zamanlarda huzur bulmaya geldiğimiz tatil bölgelerinde de otopark kültürünün türemesi hiç de hoşumuza gitmiyor. Özellikle Kuzey Ege'de turizmin otopark ücreti alarak falan mı gelişeceğini düşünüyorlar; yoksa otopark hizmetini bir turizm hizmeti olarak mı görüyorlar merak içindeyiz. Neyse konuyu Başbakanlık İletişim Merkezi'ne (BİMER) aktardık. İşte yaptığımız başvuru:

"Çanakkale ilinin Ayvacık ilçesine bağlı Behram Köyü Muhtarlığı, Assos Liman mevkisinde yola park eden araçlardan 10 TL park ücreti alıyor, karşılığında dip koçanlı perakende fişi veriyor. Merak ettiğimiz, zaten vergisini veren vatandaşlar olarak neden devletin toprak yolunun kenarına bıraktığımız arabalarımız için park ücreti ödüyoruz. Bu yetki niçin Behram Köyü Muhtarlığı'na verilmiştir. Buradan elde edilen gelir, ki ciddi bir rakam, hangi amaçla kullanılmaktadır. Tarafımıza bilgi verilmesini rica ederiz."

Yazımıza gelecek cevabı merakla bekledik. Çünkü neden Çanakkale Valiliği ya da Ayvacık Kaymakamlığı Behram Köyü Muhtarlığı'na böyle bir yetki vermişti? Assos'a her gün yüzlerce araç geliyor. Toplanan para ciddi bir rakam olsa gerek. İki hafta sonra BİMER'den yanıt geldi. Başvurumuzu Ayvacık Kaymakamlığı yanıtlamış. İşte gelen cevap:


İŞTE BİMER'DEN GELEN YANIT

"Kaymakamlığımıza yapılan başvuru kapsamında Behram Köyü Muhtarlığı ile gerekli yazışmalar yapılmış olup; alınan cevabi yazıda muhtarlıkça herhangi bir park ücreti alınmadığı ve şikayete konu park ücretinin alınmasıyla alakalı muhtarlığın ilgi ve bilgisinin bulunmadığı belirtilmektedir."

Buradan anladığımız kadarıyla Behram Köyü Muhtarlığı adına elimize tutuşturulan dip koçanı sahte. Peki o zaman bu iş illegal yollarla yapılıyorsa, o zaman bizim de birkaç sorumuz var:

- Sayın Behram Köyü Muhtarı, bölgenizde yapılan böyle bir faaliyetten nasıl haberiniz olmaz?
- Sayın Assos'taki turizmciler, size misafir olan konuklarınızın böyle bir uygulamaya maruz bırakılmasına nasıl ses çıkarmazsınız?
- Sayın Ayvacık Kaymakamlığı, sınırlarınız içindeki en önemli turistik bölgede korsan otoparkçılık yapılıyor ve bundan nasıl haberiniz olmuyor?
- Sayın Ayvacık Vergi Dairesi yetkilileri, adınıza dip koçanlı perakende fişi kesiliyor farkında mısınız?
- Sayın Ayvacık Jandarma Komutanlığı, bölgenizdeki korsan otoparkçıların farkında mısınız?

Umarız en kısa zamanda yetkili merciler olarak gerekli çalışmalar yapılır ve Assos'taki bu otopark ücreti rezaleti sona erer. Bu konuyu takip etmeye devam edeceğiz. Sizlerin de desteğinizi bekliyoruz.


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Serbest Kürsü

2 yorum:

  1. Zamanında beni de soymuşlardı. Şu hale bak be! Anında çark ediyorlar demek ki. O zaman bir dahakine elinde koçanla arabanın başında bitenin ağzıyla burnunun yerlerini değiştirmek farz.

    YanıtlaSil
  2. Bence hepsi birlikte çöpleniyorlar

    YanıtlaSil


Yorumlarınızda Türkçe yazım kurallarına uymanızı ve yaptığınız yorumun, yazımızla alakalı olmasına özen göstermenizi rica ederiz. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız. Yazdığınız yoruma gelen cevaptan haberdar olmak için yorum kutusunun sağ altındaki Beni bilgilendir yazısına tıklayın.

Gezegeni Keşfet

Gezmeyi, yazmayı, yemeyi, içmeyi, fotoğraf çekmeyi ve bunları paylaşmayı çok seviyoruz. Gelin birlikte gezegeni keşfedelim.