Ayvalık'ta nerede kamp yapılır?

Ayvalık Alibey (Cunda) Adası'nın tepeden panoramik görünümü
Alibey (Cunda) Adası - Ayvalık
9 günlük bayram tatilini değerlendirelim istedik. Kamp yapmak istiyorduk ama uzun bir ara vermiştik camping hayatına. Ama iş temposu ve şehir hayatı biraz yormuştu. Tabi ki önce otel arama motorlarını taramaya başladık. Biraz doğa ile içiçe bir tatil de olsun istiyorduk. Her şey dahil, butik otel, bungalow, glamping diye seçenekleri daraltırken kendimizi depomuzda 2 oda 1 salon 1 mutfak çadırımızı ararken bulduk:) Tabi ki bu bir şaka.. Bir lafuma çadır olmasa da kendisini yıllardır eskitemediğimiz ilk göz ağrımız, yeşil tospik çadırımızı ve her zaman sırt çantamızda hazır bulunan kamp malzemelerimizi kaptığımız gibi kendimizi yollara attık. Foça ve Ayvalık arasında kararsız kalsak da bu kez rotamızı Ayvalık'a çevirdik. Hadi çadırımızı kuralım..

Cunda Adası Ortunç Koyu

AYVALIK'TA NEREDE KAMP YAPILIR? - AYVALIK KAMP ALANLARI


Yol boyunca Ayvalık'taki kamp alanları ile ilgili bir araştırma yaptıktan sonra 3 kamp alanı üzerinde yoğunlaştık. İlki Ayvalık Camping Bungalow oldu. Sarımsaklı'dan Ayvalık merkeze doğru giderken solda koyun bitimiyle başlayan çamlık alanın içinde kalıyor. Hemen kamp alanına direksiyonu kırdık. Konumu çok güzel. Alan gayet geniş. Ancak henüz kamp alanının hazır olmadığını gördük. Biz çadır kurmak için güzel bir alan bakarken, tesis yetkilileri elektrik çekmekle uğraşıyorlardı. Ayrıca kamp alanı yamaç olduğu için belli bir eğim var. Çadır kurulacak alanların düzlenmesi gerekli. Çok içimize sinmedi. Ama daha sonra denenebilir.

ADA CAMPING CUNDA


Hemen diğer seçeneğimiz Ada Camping Cunda'ya gittik. Kamp alanı, Cunda'nın en güzel koyu, Ortunç Koyu'nda yer alıyor. Konum güzel, kamp alanı derli toplu, bir kampçının ihtiyacı olan her şey var. Var ama... İşletme sahipleri çadır kurmak için kişi başı 50 TL ücret isteyince, tüm bu güzelliklerden buz gibi soğuduk. Konum, kamp alanı, Ortunç Koyu güzel ancak iki kişi çadırda kalmak için 100 lira vermek pek aklımıza yatmadı. Yetkili arkadaşların da 'bayram da böyle' demesi üzerine tüm o bloglarda haklarında okuduğumuz güzel yazılar bir anda zihnimizden siliniverdi. Hele ki turizm sezonunun kötü gitmesi nedeniyle Güney'de bu rakamlara çok rahat otel bulunabildiğini düşünürsek arkadaşlar kamp olayında adeta boyut atlamışlar.

Ayvalık Çamlık Kamping
Neyse... Gelelim nerede kaldığımıza. Ortunç Koyu'nda denize bile giremeden tekrar Ayvalık Merkez'e döndük. Ayvalık Camping Bungalow'un hemen yanında yer alan Çamlık Kamping'e geldik. Kamp alanına girer girmez derli toplu bir kamp hayatı olduğunu gördük. İşletmecisi Ali Bey hemen bizimle ilgilendi. Güzel bir noktaya çadırımızı kurduk. İlk olarak bu kamp alanına niye bakmadığımıza bir anlam veremedik. Eğer ilk olarak buraya baksaydık kesinlikle başka kamp alanı aramazdık. Tek eksiği denize sıfır olmasına rağmen denize girmek için uygun değil. Ama manzara harika. Kişi başı 50 TL'den sonra 20 TL'ye böyle güzel bir yer bulmak tüm yol yorgunluğumuzu aldı. Gezegeni Keşfet olarak kampçı dostlara Çamlık Kamping'i tavsiye ederiz. (Bizden bir hafta sonra gönderdiğimiz arkadaşlarımız da gayet memnun kalmışlar.)

Ayvalık Çamlık Kamping
Kamp alanı, mutfak, duş alanı ve tuvaletler temiz, Wi-fi çalışıyor, buzdolabı mevcut ve birçok çadırın yakınında elektrik prizi var. Ayrıca çadır alanının aşağısında güzel bir kafesi var. Kamp alanıyla ilgili bu kadar detay yeter sanırım. Kamp hayatına uzun bir ara verdiğimizi yazının başında anlatmıştım. Gerçekten kampçılığı özlemişiz. Çadırı kurduğumuzda güneş batmak üzereydi. Hemen soframızı hazırladık. Kamp yapanlar bilir, burada yenilen yemeklerin lezzeti bir başkadır. Güneşi batırmadan yemeğimizi afiyetle yedik. Her şey çok güzeldi. Işığı kendine faydalı olan fenerimiz ile yıldızların altında çam ağaçlarının kokusu eşliğinde güzel bir gece geçirdik.

Ayvalık Çamlık Kamping
Kamp hayatının en güzel yanlarından biriyse ne olursa olsun sabahın ilk ışıklarında dinç bir şekilde uyanabilmek:) Kamp yapmaya karar verdiğimizde çadır kurmak başta her ne kadar bir külfet gibi gelse de, çadırdan aldığımız keyfi 5 yıldızlı otele değişmeyiz. Siz siz olun evinizin bir köşesinde, bir hafta sonu kaçamağı için hazır bulunan bir çadırınız olsun. Maceranın sizi ne zaman çağıracağı belli olmaz:))

AYVALIK ÇAMLIK KAMPING DEĞERLENDİRME


Ortam: Huzurlu
Hijyen: İyi
Elektrik: Var
WiFi: Var
Hizmet: Ekip çok ilgili
Konum: Sarımsaklı'dan Ayvalık merkeze gelirken denizin bittiği yerde adı gibi çamlık bir alan gördüğünüzde durun:) Merkeze yakın.
Fiyat: 20 TL kişi başı.
Puanımız: 4/5

Yol tarifi almak için haritaya tıklayın..



AYVALIK İLE İLGİLİ YAZILARIMIZ


BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yurtiçi

1 yorum:

  1. Yazı yazılalı 3 yıl olmuş ama Ada Camping hala aynı kafada devam

    YanıtlaSil


Yorumlarınızda Türkçe yazım kurallarına uymanızı ve yaptığınız yorumun, yazımızla alakalı olmasına özen göstermenizi rica ederiz. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız. Yazdığınız yoruma gelen cevaptan haberdar olmak için yorum kutusunun sağ altındaki Beni bilgilendir yazısına tıklayın.

Gezegeni Keşfet

Gezmeyi, yazmayı, yemeyi, içmeyi, fotoğraf çekmeyi ve bunları paylaşmayı çok seviyoruz. Gelin birlikte gezegeni keşfedelim.