Gemi İle Yunan Adaları Turu: Girit (3. Gün)

Girit (Heraklion) Adası gezi rehberi
Girit Adası
Celestyal Cruise ile 4 gün süren Yunan adaları turumuzun ilk gününde Patmos'u, ikinci gününde Rodos'u ziyaret ettikten sonra bugünkü program Girit (Kandiye veya Heraklion) ve Santorini. Sabah 07.00-11.30 saatleri arasında Girit, 16.30-21.30 saatleri arasında ise Santorini'de olacağız. Bugünkü programla ilgili görüşümüz Girit'i araya sıkıştırmak anlamsız olmuş. Çünkü siz gemiden çıkana kadar saat 08.00 oluyor ve en geç 11.00'de gemide olmalısınız. Ve Yunan adalarında hayatın saat 09.30'dan sonra başladığını düşünürsek aslında adada pek bir şey yapamıyorsunuz. Ki Girit'in Ege'nin en büyük adası olduğunu da unutmamak lazım. Birkaç saatte fikir sahibi olunabilecek bir ada değil. Bu yüzden bu kadar kısa bir süre için tura Girit'in dahil edilmesini biraz gereksiz bulduk. Yine de bu dar zamanı elimizden geldiğince iyi değerlendirmeye çalıştık.

Biz sürenin kısa olması sebebiyle gemimiz limana yanaşır yanaşmaz ilk gemiden inenlerden olduk. Hemen bir motosiklet kiralayıp bu kısa süreyi hızlı bir turla değerlendirmek istedik ama o da ne. Hiçbir dükkan açık değil. Limanın hemen karşısında otobüs terminali var. Buradan birçok yere ulaşım mümkün. Ama biz yine bir saatliğine bile olsa motosikletle hızlı bir şehir turu yapma taraftarı olduğumuz için limanı arkamıza alarak sahilden sağ tarafa doğru yürümeye başladık. Keyifli bir güzergah. Bir tarafınızda tarihi yapılar, bir tarafınızda tekneler, deniz ve limanın ucunda yükselen Venedik Kalesi. Güzel bir sabah yürüyüşü oldu. Ambiyans harikaydı.

Girit Adası'nda Venedik Kalesi mutlaka ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri.
Girit'te Venedik Kalesi'nin bulunduğu liman.
15-20 dakika süren yürüyüşümüzün ardından rent a bike firmalarını bulduk. Ama henüz çok erken olduğu için o sırada tek açık olan dükkan Starbucks olduğu için gidip kahve içtik. Onların da yardımıyla bir dükkanı açtırarak saat 08.45 gibi bir scooter kiraladık. Hemen şehrin içine karıştık. Girit'teki en önemli yapılardan biri Aziz Minas Katedrali. Önünde küçük bir meydan yer alıyor. Sabah erken saat olmasına rağmen hareketliydi. Çünkü gemiden düzenlenen tura katılanların da ilk durağı burası olmuştu.

Burada birkaç fotoğraf çekildikten sonra Girit'in önemli yapılarından biri olan Knossos Sarayı'na geçtik. Limana uzaklığı 5-6 km. Bir tepe üzerine inşa edilmiş olan saray, Tunç Devri'nde Girit'te egemenlik kurmuş olan Minos Uygarlığı'na ait. Çok fazla vaktimiz olmadığı için Girit merkezde motorla turlayıp birkaç alışveriş yaptıktan sonra gemimize dönmek zorunda kaldık. Tekrar Girit'e gelmek isteriz. Turumuzun devamını okumak için aşağıdan SANTORİNİ bölümüne tıklayınız.

Tur hakkındaki genel yazımızı okumak için BURAYA tıklayınız.
1. Gün: PATMOS
2. Gün: RODOS
3. Gün: GİRİT ve SANTORİNİ
4. Gün: ATİNA ve MİKONOS

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yurtdışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Yorumlarınızda Türkçe yazım kurallarına uymanızı ve yaptığınız yorumun, yazımızla alakalı olmasına özen göstermenizi rica ederiz. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız. Yazdığınız yoruma gelen cevaptan haberdar olmak için yorum kutusunun sağ altındaki Beni bilgilendir yazısına tıklayın.

Gezegeni Keşfet

Gezmeyi, yazmayı, yemeyi, içmeyi, fotoğraf çekmeyi ve bunları paylaşmayı çok seviyoruz. Gelin birlikte gezegeni keşfedelim.