Gemi İle Yunan Adaları Turu: Santorini (3. Gün)


Celestyal Cruise ile 4 gün süren Yunan adaları turumuzun ilk gününde Patmos'u, ikinci gününde Rodos'u, üçüncü günün ilk durağı Girit'ten sonra ikinci durağımız romantizm adası Santorini. Girit'ten yaklaşık 3 saat süren yolculuğun ardından saat 16.30 sıralarında Santorini açıklarına geldik. Burada 5 saat kalacağız. Santorini'de yanaşacak bir liman olmadığı için teknelerle kıyıya çıkardılar. Santorini adasının merkezi Fira. Ada volkanik bir ada olduğu için yerleşim yeri de yukarıda. Fira'nın denizden yüksekliği 300 metre civarında. Buraya çıkmak için üç seçeneğiniz var: Tabanvayla, eşek sırtında veya teleferikle. Yayaların ve eşeklerin kullandığı yol 586 basamaktan oluşuyor. Bu yüzden ilk seçenek zor, ikincisi cesaret ister:) Biz üçüncü seçeneği tercih ettik. Teleferikle yukarı çıkarken manzara müthiş.

Teleferikle yukarı çıkarken manzara müthiş.
Fira, güzel, sevimli bir yer ama bizim hedefimiz birçok çiftin evlenmek için tercih ettiği, Google amcada Santorini diye arattığınızda mavi kubbeleriyle karşınıza çıkan Oia'da gün batımını izlemekti. Fira'da küçük bir gezinti yaptıktan sonra ATV kiraladık. Çünkü Oia yarım saatlik mesafede. Buraya turla veya toplu taşıma ile de gidebilirsiniz.

Sahilden Fira'ya çıkmak için kullanılan eşekler.
 Adanın zirvesinde devam eden keyifli bir yolculuğun ardından Oia'ya vardık. Aşırı kalabalıktı. Her yerde gelin-damatla karşılaşabiliyorsunuz. Ve tabi ki mavi kubbeli yapılarıyla Oia, fotoğraf karelerinden fırlamış güzelliğiyle bizleri büyüledi.

Oia'da güneşin batışını mutlaka izlemelisiniz.
O kadar ki manzarayı seyretmeye doyamadık. Oia, arnavut kaldırımları, dar sokakları ve ufak beyaz evleri ile aklınızı alıyor. Dar sokaklarda bazen turist yoğunluğundan yürümek zorlaşabiliyor. Ancak herkesin burada olmak istemesine hak veriyorsunuz. Burada güzel bir mekana oturup frappenizi veya kahvenizi içerken gün batımını seyretmenizi öneririz.

Böyle bir manzarada kahve içmeye kim hayır diyebilir.
Oia, Fira'ya göre biraz pahalı. O yüzden hediyelik alacaksanız Fira'yı tercih edin. Santorini'de gezilecek başka yerlerde mevcut ama biz Oia'yı terk edemedik. Günü batırdıktan sonra doğru Fira'ya geçtik ve teleferiği kullanarak tekneyle gemimize bindik. Turumuzun devamını okumak için aşağıdan ATİNA bölümüne tıklayınız.

Tur hakkındaki genel yazımızı okumak için BURAYA tıklayınız.
1. Gün: PATMOS
2. Gün: RODOS
3. Gün: GİRİT ve SANTORİNİ
4. Gün: ATİNA ve MİKONOS

Bizim 'Aşk Adası' Santorini'de gece konaklama imkanımız olmadı. Ancak birbirinden güzel romantik otelleri olduğunu gördük. Balayı tatili veya romantik bir aşk tatili yapmak istiyorsanız Santorini otellerini incelemek ve rezervasyon yapmak için buraya tıklayın. 

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yurtdışı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder


Yorumlarınızda Türkçe yazım kurallarına uymanızı ve yaptığınız yorumun, yazımızla alakalı olmasına özen göstermenizi rica ederiz. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız. Yazdığınız yoruma gelen cevaptan haberdar olmak için yorum kutusunun sağ altındaki Beni bilgilendir yazısına tıklayın.

Gezegeni Keşfet

Gezmeyi, yazmayı, yemeyi, içmeyi, fotoğraf çekmeyi ve bunları paylaşmayı çok seviyoruz. Gelin birlikte gezegeni keşfedelim.