Sonbaharda tatile çıkmak için 11 neden

Sonbahar mevsimi tatile çıkmak için birçok geçerli sebebe sahip. İşte size sonbaharda tatil planı yapmak için 11 neden

Sonbahar birçok insan için okul telaşı, kış hazırlığı demek olsa da birçok kişi için de tatil demek. Hem de öyle yaz tatiline benzemeyen, bambaşka bir enerjisi, atmosferi, huzuru olan bir tatil. Herkes mesaisini yaparken, şezlongda kokteyl içerken çekilmiş bir fotoğrafı ‘pazartesi sendromu :))’ diye paylaşıp, herkesi çatlatmaktır sonbahar tatili.. Birçok kişi tarafından sonbahar tatili garipsense de, sonbaharda tatile çıkmak için çok fazla geçerli sebep var. Bunların en başında şüphesiz sessiz, sakin, huzurlu bir tatil dönemi olması geliyor. Ayrıca yaz aylarının kavurucu sıcaklarını sevmiyorsanız, sonbahar sıcaktan bunalmadan, yapış yapış olmadan gezilebilecek en güzel mevsim. İşte

sonbaharda tatile çıkmak için 11 neden…



1. KALABALIK OFİSLERDE İZİN ALMASI EN KOLAY MEVSİM


Eğer kalabalık bir ofiste çalışıyorsanız, hele bir de işyerindeki kıdeminiz düşük ise temmuz, ağustos aylarına yıllık izin ayarlamaya çalışırken büyük tartışmalar içine girip, gizli gizli kulisler yapıp, stres olabilirsiniz. Hele bir de eşiniz de başka bir işyerinde çalışıyorsa, tam gönlünüze göre izin tarihini koparmışken bir anda ondan gelecek olumsuz haberle bir anda yıkılabilirsiniz. Sonbahar tatilcileri ise tam o yıllık izin tartışmalarının hat safhada olduğu sırada, ‘Arkadaşlar ben Eylül ayında izin kullanabilirim’ diyerek bir taşla iki kuş vururlar. Hem ofisteki herkesin gönlünü kazanır, hem de 2 hafta bile izin isteseniz size kimse itiraz etmez. (Bu yöntem bir zamanlar beyaz yakalı olduğumuzda defalarca test edilmiştir:))

Sonbaharda tatile çıkmak için birçok geçerli sebep var. Sonbaharda tatile çıkarsanız kalabalık ve gürültüden uzak, sakin bir tatil sizi bekliyor
Sonbahar tatili, telaşsız, sakin, sessiz ve huzurludur.

2. SESSİZ, SAKİN, HUZURLU BİR TATİL 


Çoğu kişi tatil için yaz aylarını tercih ettiği için artık hakim olan iklim huzurdur. Yazın beachlerden yükselen ‘cıstıs cıstıs’ müzikler de yerini daha slow şarkılara bırakmıştır. Hem işletmeciler, hem de tatilciler için kafa dinleme zamanıdır sonbahar. Ayrıca şezlong bulabilecek miyiz diye gereksiz telaşlara yer yoktur. Üstelik kalabalık olmadığı için özgürce hareket edebilmektir sonbahar tatili.. Kısacası sonbahar, telaşsız, sakin, sessiz, huzurlu bir mevsimdir.

3. BUNALTICI SICAKLAR YOK


Yaz tatili güzel ama bazen aşırı sıcaklar ve nem bunaltıcı olabiliyor. Özellikle gezmek, yeni rotalar keşfetmek istiyorsanız sonbahar en ideal mevsim. Sonbaharda nem oranı düşüyor, güneş de artık kavurmuyor, hafif esintili ılıman bir hava sizi bekliyor. Hava yapış yapış değil ama hala bronzlaşmak da mümkün. Akşamları ince bir hırka içinizi ısıtmaya yetiyor. Kısacası özellikle güney sahillerinde eylül ekim aylarında ne üşüyor ne de terliyorsunuz.

4. ETRAFTA KOŞTURUP DURAN, AĞLAYAN, ÇIĞLIKLAR ATAN ÇOCUKLAR YOK


Bu maddemiz çocuksuz kesimi ilgilendiriyor. Çocuklu aileler alınmasın. Çocuklarımızın başımızın üstünde yeri var. Hayat onlarla bir başka güzel. Ama tatilde çocukları zaptetmek de kolay değil. Etrafta sürekli koştururken hem ailelerine hem de çevredekilere rahat vermeyebiliyorlar. Çok yoğun çalışıp, tatilde kafa dinlemek isteyenler için bir fırsattır sonbahar. Kitabınızı şezlongda güneşlenirken çok rahat bir şekilde okuyabilirsiniz.

5. OTELLERİN FİYATLARI DÜŞÜYOR


Gelelim ekonomik avantajlara. Eylül ayında okulların açılmasıyla beraber özellikle güney beldelerimizde fiyatlar neredeyse yarı yarıya düşüyor. Yaz aylarında ekonomik sebeplerle erteleyenler, bütçesine uygun tatil seçenekleri bulabiliyor. Ya da aynı paraya yazın standart/ekonomik odada konaklayabilinirken, sonbaharda aynı paraya junior süit odalarda kalmanız mümkün. Bu tarz imkanlarla tatilinizde konforunuzu artırabilirsiniz.

6. UÇAK VE OTOBÜS BİLETİ FİYATLARI DÜŞÜYOR


Tatilde ulaşım giderleri için de büyük bütçeler ayırmak gerekiyor. Özellikle Antalya ve Muğla gibi bölgelere okulların açılmasıyla beraber ucuz uçak bileti kampanyaları düzenleniyor. Yazın tek yön için ödeyeceğiniz bilet ücretiyle, sonbaharda gidiş-dönüş bilet almanız mümkün. Otobüs firmalarında da güzel indirimler oluyor. Böylece hem otel hem de ulaşım maliyetlerini düşürmüş oluyoruz.

7. HERKES İŞE, SİZ TATİLE


Sonbahar tatilinin en güzel yanı kesinlikle herkes tatil sezonunu kapatmışken, sizin hala tatilde olmanız. Hele bir de tatil için güneye gitmişseniz, şöyle atın kendinizi bir şezlonga, kendinize güzel bir kokteyl söyleyen, kulaklığınızı takın, kitabınızı açın ve birinin fotoğrafını çekmesini rica edin. Hele bir de günlerden pazartesi ise, sosyal medyada paylaşacağınız o fotoğraf, çalışan arkadaşlarınızı çatlatacaktır. Küçük bir iç çekeceklerine şüpheniz olmasın:)) Ayrıca herkesin ten rengi açılmaya başlamışken siz bronz teniniz ile göz kamaştırırsınız.

Sonbahar mevsiminde tatile gitmek için birçok geçerli sebep var. Bunlardan biri tüm şezlonglar sizin.
Sonbahar aylarında plaja gittiğinizde bütün şezlonglar sizin.

8. ŞEZLONG KAPMA TELAŞI YOK


Yazın deniz keyfini ne kaçırır derseniz, kesinlikle plaja gidip şezlong bulamamaktır. Her şey dahil büyük bir oteldeyseniz sabah 6’da plaja şezlong kapmaya giden çok insan görürsünüz. Tatildeki en büyük stres kaynağı, şezlong bulabilir miyim sorunsalıdır. Ama Eylül ayında tatil için güney sahillerine gittiyseniz, bu konu artık sizin probleminiz değildir. Çünkü bütün şezlonglar sizin..

9. RESTORANLARA REZERVASYONSUZ GİDEBİLİRSİNİZ


Tatilin tadını kaçıracak bir başka neden, akşam yemeği için restoranlar da yer bulamamaktır. Bunu her şey dahil otellerde uzun yemek sıralarında beklemeyi de ekleyebilirsiniz. Yemek kalmaz telaşıyla yemek saatinden yarım saat önce sıraya girenler görmek mümkün. Ama sonbahar aylarında öyle mi.. Neredeyse en ünlü restoranlarda bile rezervasyonsuz yer bulmanız mümkün. Her şey dahil otellerde ise tüm masalar sizin. Afiyetler olsun..

10. TARİHİ YERLERİ DAHA RAHAT GEZEBİLİRSİNİZ


Yazın antik kent, müze gezmek, kültürel zenginlikleri keşfetmek kavurucu sıcaklar ve aşırı nem sebebiyle çoğu zaman ertelenmek zorunda kalınıyor. Ayrıca bu lokasyonlar popüler olduğu için gitsenizde kalabalığın arasında sıkışıp kalıyor, detaylı bir gezi yapamıyorsunuz. Sonbahar ise tarihi ve kültürel zenginlikleri keşfetmek için ideal. Hem hava yürüyüş yapmak için ideal, hem de sakin sakin sıra beklemeden tarihi ve kültürel yerleri keşfedebiliyorsunuz.

Sonbaharda harika fotoğraflar çekmek için tüm koşullar uygun.
Sonbaharda altın sarısı, turuncu ve ateş kırmızısı tonlarında harika fotoğraflar çekebilirsiniz.

11. HARİKA FOTOĞRAFLAR ÇEKEBİLİRSİNİZ


Sonbaharda altın sarısı, portakal turuncusu, ateş kırmızısı renkleri doğaya yavaş yavaş hakim olmaya başlıyor. Ayrıca hava sıcaklığı ve nem oranı da makul seviyelerde olduğu için yazın çekilen fotoğraflarda oluşan kontrastlık, yerini daha yumuşak geçişlere bırakıyor, dolayısıyla sonbaharda ambiyans bir başka oluyor. Harika fotoğraflar çekmek için tüm koşullar uygun. Size sadece fotoğraf çekmek kalıyor. Gönül rahatlığıyla sosyal medya paylaşımlarınıza #nofilter etiketi ekleyebilirsiniz. 

SONUÇ

Bazen rutini bozmak ya da gruptan farklı hareket etmek iyidir. Herkes yaz tatiline çıkarken ve artık bir dahaki yazın hayallerini kurmaya başlamışken, siz sonbahar da tatil yapıyor olabilirsiniz. Hele bir kez sonbahar tatilinin ne kadar keyifli olduğunu görün, emin olun her yıl sonbaharı iple çekeceksiniz. Kısacası, tatilin kötüsü yoktur, sonbahar tatili ise candır.

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yurtiçi

13 yorum:

  1. Ne eğlenceli bir yazıydı ama :) Şahsen beni özendirdiniz, bir de sonbaharda gidilecek en güzel yer önerileri paylaşın tam olsun :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindik:) Türkiye'de sonbaharda gidilecek en güzel rotalar ile ilgili yazımızı kaleme aldık. Bugün yarın yayınlamış olacağız. Yol gösterici, dolu dolu bir liste oldu. Takipte kalın:)

      Sil
    2. Çok fazla tatil insanı değilim ama yeni yazınızı ben de bekliyorum. Suyu hâlâ sıcak olan rotalar da vardır umarım...

      Sil
    3. Sonbaharda gidilecek en güzel yer önerileri ile ilgili yazımız hazır. Türkiye'de sonbaharda gezilecek 27 yer yazımızda herkese göre bir tatil rotası mevcut.

      Sil
  2. Kesinlikle sonbaharda tatil candır:)

    YanıtlaSil
  3. 1. Maddede kesinlikle haklısınız. Benim gibi büyük bir ofiste çalışıp, işyerinde işe en son giren sizseniz Temmuz Ağustos aylarına izin almak hayal oluyor. Mecburiyetten Eylül ayı size kalıyor. Ama ne kaybettiklerini bilmiyorlar. Eylül ayında tatil bir başka güzelmiş:)) sayelerinde öğrenmiş oldum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. 1. maddeyi son anda ekleyip, 1. sıraya koymuştuk. Haklı olduğumuza sevindik:)) Dediğimiz gibi yıllarca tarafımızdan test edilmiş bir madde.. Şimdi iş arkadaşlarınız ne kaybettiklerini bilmediklerine yansınlar. Sonbaharda tatil candır, gerisi heyecandır:))))

      Sil
  4. güzel içerik güzel anlatım

    YanıtlaSil
  5. Sonbaharda yakın çevreye hafta sonu gezileri yaparak, kış öncesi güneş ışınlarından faydalanabilir, enerji depolayabilirsiniz. Harika keşifler yapmak için ideal zamanlar..

    YanıtlaSil
  6. ha haa evet evet çok iyi. bu yazıyı bloguma koyayım bi ara :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindik:) Eğer değer verip blogunuzda paylaşırsanız daha da mutlu olururuz:))

      Sil


Yorumlarınızda Türkçe yazım kurallarına uymanızı ve yaptığınız yorumun, yazımızla alakalı olmasına özen göstermenizi rica ederiz. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız. Yazdığınız yoruma gelen cevaptan haberdar olmak için yorum kutusunun sağ altındaki Beni bilgilendir yazısına tıklayın.

Gezegeni Keşfet

Gezmeyi, yazmayı, yemeyi, içmeyi, fotoğraf çekmeyi ve bunları paylaşmayı çok seviyoruz. Gelin birlikte gezegeni keşfedelim.