Yaz tatili yapamamışlara sonbahar tatili önerileri

Yaz tatili yapmak için fırsat bulamayanlara Eylül-ekim aylarında Türkiye'de gezilecek, gidilecek 27 tatil rotası önerisi

Yazın işi gereği koşturmaktan ayağını denize sokamayanlar.. Şirkette kıdemi düşük olduğu için yaz aylarına izin yazdıramayanlar.. Hiçbir bahanesi olmayıp, sıcağı sevmeyip havaların biraz serinlemesini bekleyenler.. Bütçeyi bir türlü denkleştiremeyip eylül-ekim ayı tatil fırsatlarını kovalayanlar.. Yaz tatillerindeki yoğunluktan sıkılan, okulların açılıp sahillerin tenhalaşmasını bekleyenler.. Ben yaz insanı değilim, sonbahar insanıyım diyenler.. Yaz tatilinde denizden çıkmayan, bir de sonbahar tatili yapayım diyenler.. Haydi toplanın bu yazımız size.. Yazı aratmayan sonbahar tatili rotaları, eylül ekim ayında gezilecek yerleri, tatil fırsatlarını sizin için derledik. Size sonbahar tatili planlayarak ne kadar doğru yaptığınızı gözler önüne serecek, kendinizi daha iyi hissetmenizi sağlayacak nedenler ve tatil önerileri hazırladık. İşte Türkiye’de sonbaharda gidilecek en güzel rotalar..

SONBAHAR TATİLİ CANDIR
Sonbahar tatili birçok insan tarafından garip karşılansa da, sonbaharda tatile çıkmak için çok fazla geçerli sebep var. Herhangi bir arkadaşınız, sonbahar tatil planınızı bozmaya çalışıyorsa, 'yağmur yağar', 'çamur olur' 'üşürsün' gibi söylemlerle sizi yolunuzdan döndürmeye çalışıyorsa, şundan emin olun ki, o arkadaşınız henüz sonbaharda tatil yapmamıştır. Sakın modunuzu bozmayın, tatil planınızdan vazgeçmeyin. Sonbaharın size, yaz tatiline benzemeyen, bambaşka bir enerjisi, atmosferi, huzuru olan bir tatil sunacağına şüpheniz olmasın. Herkes mesaisini yaparken, şezlongda hafif bir esinti eşliğinde güneşlenip, kitap okumaktır sonbahar tatili. Sonbaharda tatile çıkmak için geçerli sebeplere ihtiyacınız varsa yazımızı okuyabilirsiniz.


Sonbahar tatili yapmak için karar verdiyseniz, bavulunuza mutlaka yağmurluk, şemsiye, hırka, mevsime uygun ayakkabı ve pantalon almayı unutmayın

SONBAHAR TATİLİ PLANLARKEN NELERE DİKKAT EDİLMELİ
Sonbahar tatili planlamaya karar verdiyseniz, tatil günü gelene kadar içinizi kemirecek tek şey 'hava durumu' olacaktır. Eğer tatil planınızı çok önceden planladıysanız, bu endişe daha da artabilir. Bu yüzden çok erken bir tatil planı yaptıysanız, mutlaka konaklama ve ulaşım rezervasyonlarınızın esnek olmasına dikkat edin. Tatil planınızı iki hafta kala yapıyorsanız, uzun vadeli hava tahminlerini mutlaka inceleyin. Her ne kadar bu tahminlerin yanılma ihtimali yüksek olsa da, yine de bir fikir verebilir. Ayrıca sonbaharda tatile çıkarken yanınıza mutlaka şemsiye ve yağmurluk almayı unutmayın. Kıyafetlerinizi seçerken de akşam esintisini göz önünde bulundurun, hırka, ince bir mont, mevsime uygun ayakkabı ve pantolon almayı unutmayın.

SONBAHARDA TÜRKİYE'DE GEZİLECEK 27 YER




1. Sonbaharda güneşlenmek isteyenlere tatil önerileri


Ülkemiz aynı anda 4 mevsimin yaşanabildiği harika bir coğrafyaya sahip. Bu yaz ayağını denize sokma fırsatı bulamamışlar, kışa biraz daha bronz gireyim diyenler, yaz çok sıcak, sonbaharda denize girmek daha güzel diyenler, işte sizin için sonbaharda denize girmek, güneşlenmek isteyenler için sonbahar tatili önerileri..

1.1 FETHİYE


Ekim ayının sonuna kadar Fethiye'de denize girebilir, Babadağ'dan yamaç paraşütü yaparak, gökyüzünden Ölüdeniz'i seyredebilirsiniz.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / Faruk Kaymak
Kesinlikle eylül-ekim ayında gidilecek tatil yerlerinin başında Fethiye geliyor. Hem bulunduğu coğrafya, hem sonbahardaki iklimi, hem yakın çevresinde gezilecek çok fazla yer olması, hem de farklı aktivite seçenekleri., Fethiye’yi listenin ilk sırasına almamıza sebep oldu. Ekim ayı sonuna kadar Fethiye’de çok rahatlıkla denize girebilir, güneşlenip bronzlaşabilirsiniz. Hatta şanslıysanız hafif sağanak yağmur yağarken denizin keyfini sürebilirsiniz. Fethiye’de denize girecekseniz gideceğiniz ilk yer dünyanın en güzel plajlarından Ölüdeniz Plajı olacaktır. Günün farklı saatlerinde denizde mavinin her tonunu göreceksiniz. Ölüdeniz’de bizim favorimiz kesinlikle Sugar Beach Club. Ölüdeniz’in en güzel plajlarından birine sahip. Farklı yerlerde denize girmek istiyorsanız Ölüdeniz Plajı’ndan Belcekız Plajı’na gidebilir veya 5 dakika uzaklıktaki Könül Plajı veya Kıdrak Koyu’na gidebilirsiniz. Tabi ki Faralya’yı unutmak olmaz. Günübirlik tekne turları ile Kelebekler Vadisi, Aya Nikola Adası, Gemile Koyu, Karacaören ve Göcek’te de denize girmeniz mümkün. Tekne turu rezervasyonu yapmak için tıklayın.

FETHİYE’DE YAPILACAK AKTİVİTELER


Sonbahar ayları Fethiye'de tatil yapmak için çok ideal. İster denize girip güneşlenebilir, isterseniz yamaç paraşütü, jeep-safari gibi aktivitelere katılabilirisiniz.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / M. Bumedian
Fethiye’de sonbaharda yapabileceğiniz birçok aktivite mevcut. Yapılacak aktivitelerin başında ilk sıraya kesinlikle tarihi Likya Yolu’nda yürüyüş yapmayı koymalısınız. Yazın bu yolda yürüyüş (trekking) yapmak bunaltıcı olabiliyor. Ama sonbaharda Likya Yolu yürüyüşü gayet keyifli oluyor. İkinci etkinlik önerimiz tabi ki Babadağ’dan yamaç paraşütü yapmak. Dünyanın en güzel coğrafyalarından Ölüdeniz’e gökyüzünden ayrı bir keyif. Hiç korkmadan mutlaka denemelisiniz. Lisanslı ve tecrübeli pilotlar ile uçmak için tıklayın. Bir diğer etkinlik tabi ki jeep-safari. Bir çeşit deli turu diyebiliriz. Sabahtan akşama kadar süren, her anı adrenalin dolu, bütün gün ıslak kalma garantili jeep-safari turlar genelde Tlos Antik Kenti, Yakapark, Saklıkent ve Patara’ya gidiyor. Turun sonunda da çamur banyosu yapılır. Son etkinlik önerimiz ise Saklıkent’te rafting yapmak. Fethiye’deki aktiviteleri incelemek için tıklayın.


AFKULE MANASTIRI VE FETHİYE BALIK PAZARI


Gelelim Fethiye’nin akşamlarına.. Güneşi batırmadan önce Afkule Manastırı’na gidip, şarap eşliğinde güneşin batışını izleyebilirsiniz. Akşam kesinlikle Türkiye’nin en iyi rakı-balık yerlerinden Fethiye Balık Pazarı’na gidin. Fethiye Balık Hali’nden en taze balıkları seçip, halin çevresindeki restoranlardan birine oturup, fasıl eşliğinde güzel bir akşam geçirebilirsiniz.
Fethiye tatili için en az 3 gün ayırmanızı öneririz.

FETHİYE’DE NEREDE KALINIR


Konaklama için sırasıyla Faralya, Ölüdeniz ve Fethiye merkezini tercih edin. Fethiye bölgesinde her bütçeye uygun otel bulmak mümkün.

FETHİYE’YE NASIL GİDİLİR


Otobüsle Türkiye’nin çoğu yerinden sezonda Fethiye’ye direkt ulaşım mevcut. Sezon dışında da neredeyse her gün otobüs seferi bulmanız mümkün. Alternatif olarak biletinizi Muğla merkeze alıp, buradan Fethiye’ye yaklaşık 2 saat gibi bir sürede yine otobüsle seyahat edebilirsiniz. Otobüsle Fethiye yolculuğu, İstanbul’dan 11,5 saat, İzmir’den 5 saat, Ankara’dan 7 saat sürüyor. Fethiye garajdan da her yere dolmuşla gitmek mümkün.

Uçakla gelmek isteyenler için Fethiye’ye en yakın havaalanı, Dalaman Havalimanı. Dalaman, Fethiye’ye 44 km uzaklıkta ve yaklaşık 45 dakika sürüyor. Dalaman Havalimanı’nda uygun bir uçuş bulamazsanız alternatif olarak Antalya Havalimanı’nı da tercih edebilirsiniz. Yaklaşık 2,5 saat süren otobüs yolculuğunun ardından Fethiye’ye ulaşmanız mümkün.

Tabi ki bir diğer alternatif özel aracınızla gelmek. Hangi şehirden gelirseniz gelin yol üzerinde birçok gezip görebileceğiniz yer keşfetmek için sizi bekliyor. Yolculuğun keyfini çıkarmak tamamen size kalmış.

1.2 BODRUM


Türkiye'de sonbaharda gidilecek 27 rotadan biri de Bodrum. Bodrum'a mutlaka eylül ekim aylarında gidin.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / Jan Smets
Türkiye’nin en popüler tatil yerlerinden biri de şüphesiz Bodrum. Doğa harikası koyları, pırıl pırıl turkuaz denizi ile özellikle yerli turistlerin en çok tercih ettiği yerlerin başında geliyor. Geliyor da, işte tam bu sebepten yaz aylarında Bodrum adeta küçük İstanbul’a dönüyor. Akşam trafiği bazen İstanbul’u aratmıyor. Tabi gülü seven dikenine katlanır. Ama zaten şehir trafiğinden, kalabalıktan bıkmış olanlar, yazın Bodrum’a tatile gitmek istemiyor. İşte bu sebeplerle Bodrum’a mutlaka sonbahar aylarında da gidin. Hem trafik yok, hem plajlar daha sakin, hem gürültü yok, hem de fiyatlar cep yakmıyor. Eylül ekim aylarında hala Bodrum’da denize girilebilir, sonbahar güneşinde hafiften bronzlaşmak mümkün. Ama artık Halikarnas Balıkçısı’nın anlattığı küçücük bir Bodrum yok. Neredeyse birçok şehrimizden daha büyük bir alana yayıldı. Bu yüzden konaklanacak bölgeye iyi karar vermek lazım. Sonbahar aylarında Bodrum merkezin hareketli olduğunu göz önünde bulundurmanızı öneririz. Bitez ve Bodrum merkeze yakın bölgelerde konaklama yapmak daha avantajlı olacaktır.

BODRUM’DA SONBAHAR’DA GEZİLECEK YERLER


Sonbahar aylarında Bodrum'da tekne turuna çıkıp Orak Adası'nın berrak sularında denize girebilirsiniz.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / erdem kurtulus
Masmavi denizi ve bakir doğası ile Akyarlar’da denize girin. Karaincir Plajı’nın keyfini sürün. Sadece burası mı var. Hayır tabi ki. En güzeli bir tekne turuna katılın. Bodrum’un koylarını keşfedin. Sonbaharda ılık esen rüzgar eşliğinde sörf tutkunuzu geliştirmek isterseniz, Bitez koyuna gidin. Rüzgar sörfü aktivitesi için biçilmiş kaftan. Bodrum’un sualtı zenginliğini keşfetmek için tüplü dalış yapın. Akşam üzeri Bodrum Marina’da keyifli bir gezinti yapın. Gezintinizi Bodrum Çarşı’da devam ettirip, barlar sokağını keşfe çıkın. Hazır her yer tenhalaşmışken, Bodrum Kalesi ve Sualtı Arkeoloji Müzesi’ni ziyaret edin. Bodrum’un en güzel gün batımı noktalarından biri olan Yalıkavak yel değirmenlerinde güneşin batışını izleyin. Buraya kadar gelmişken, Yalıkavak çarşıyı gezin, meşhur köftesini deneyin. Biraz daha sakinlik arıyorsanız Gümüşlük’e gidin. Gümüşlük yerel takı pazarını gezip, gün batımında balık-rakı yapın. Mutlaka gitmeden önce Bodrum Antik Tiyatrosu etkinliklerine göz atın. Harika konserlere denk gelebilirsiniz.

KARİA YOLU BODRUM ETABINDA TREKKING YAPIN


Likya Yolu’nun bir benzeri olan Karia Yolu’nun Bodrum etaplarını keşfetmeye ne dersiniz? Muğla ve Aydın’ı kapsayan 820 kilometrelik bir trekking rotasına sahip Karia Yolu, 4 etaptan oluşuyor. 1. Etap Dalyan-Sarnıç arasını, 2. Etap, Gerga-Ören arasını kapsarken 3. ve 4. Etap ise Bodrum sınırlarında. Size burada 3 farklı rota tavsiyesinde bulunacağız. Mazı-Kisse Büyük-Çiftlik güzergahında uzanan rota 27 kilometre uzunluğunda. İkinci rota Çiftlik-Kızılağaç-Bodrum güzergahını kapsayan 21 kilometrelik bir rota. Diğer rota ise Bodrum-Pedasa-Gee Kilisesi-Torba arası 12 kilometre uzunluğa sahip. Harika manzaralar sizi bekliyor.
Bodrum tatili için en az 3 gün ayırmanızı öneririz.


BODRUM’DA NEREDE KALINIR


Sonbahar aylarında Bodrum'da tatil yapacaksanız konaklama için sırasıyla Bitez, Bodrum Merkez ve Turgutreis’i tercih edin. Bodrum'da her bütçeye göre pansiyon, apart, villa, otel bulmak mümkün.

BODRUM’A NASIL GİDİLİR


Otobüsle Türkiye’nin çoğu yerinden sezonda Bodrum’a direkt ulaşım mevcut. Sezon dışında da neredeyse her gün otobüs seferi bulmanız mümkün. Otobüsle Bodrum yolculuğu, İstanbul’dan 11 saat 30 dakika, İzmir’den 3 saat 30 dakika, Ankara’dan 11 saat sürüyor. Muğla Otogar’dan Bodrum’a 2 saat 15 dakikada gidebilirsiniz. Bodrum Otogar’dan her 15 dakikada bir bütün beldelere minibüsler kalkıyor.

Uçakla gelmek isteyenler için Bodrum’a en yakın havaalanı, Milas-Bodrum Havalimanı. Sezonda çok yoğun olduğunu hatırlatalım. Mümkün olduğunca erken rezervasyon yapmakta fayda var. Milas-Bodrum Havalimanı’ndan Bodrum otobüsle 45 dakika sürüyor. Havaş ve Muğla Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Muttaş ile gelebilirsiniz. Tabi bir diğer seçenek de araç kiralama.

Tabi ki bir diğer alternatif özel aracınızla gelmek. Hangi şehirden gelirseniz gelin yol üzerinde birçok gezip görebileceğiniz yer keşfetmek için sizi bekliyor. Yolculuğun keyfini çıkarmak tamamen size kalmış. Arabasıyla İzmir üzerinden geleceklere iki tavsiye verelim. Meşhur Çine köftesini yerinde tadabilir ya da Bafa Gölü’nde keyifli bir mola verebilirsiniz.

1.3 SİDE


Sonbahar'da Türkiye'de gezilecek yerlerin başında Side geliyor. Hem tarih ve kültür turu, hem güneşlenmek için sonbahar aylarında Side ideal bir tatil beldesi.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / Ömer Korkut
Yabancı turistlerin büyük ilgi gösterdiği Antalya, eylül ekim aylarında güneşlenmek ve denize girmek isteyenler için tavsiye edeceğimiz bir diğer yer. Hem yazın bunaltıcı sıcakları, hem plajlardaki kalabalık yok, hem de ulaşım ve otel konaklama fiyatlarında büyük fırsatlar oluyor. Sonbaharda Antalya’nın her bölgesini tatil için değerlendirebilirsiniz. Ancak biz bu yazımızda il olarak Antalya’yı değil özellikle Side’yi tavsiye edeceğiz. Manavgat ilçesine bağlı Side’nin nüfusu yaz aylarında 1 milyonu geçerken, kış aylarında 12 bin civarında oluyor. Side’de denizin en güzel olduğu mevsim Eylül ayıdır. Ekim sonuna kadar rahatça denize girebilirsiniz. Hala bikini izlerini silemeyenler ya da kış aylarında da bronz kalmak isteyenler için doğru adrestesiniz.

SİDE’DE NE YAPILIR


Sonbaharda Side'nin altın gibi parlayan kumsallarında güneşlenebilir, birçok aktiviteye katılabilirsiniz.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / Feridun F. Alkaya
9 adet mavi bayraklı plaja sahip Side’nin altın gibi parlayan kumsallara sahip plajlarının dünyaca ünlü olduğunu söylemeye gerek yok. Özellikle başta Side Halk Plajı olmak üzere Kumköy, Titreyengöl, Sorgun ve Çolaklı plajlarında denize girmenizi tavsiye ederiz. Eğer dalış yapmaya merakınız varsa Side’de çok sayıda dalış okulu var. Su altını keşfe çıkmak için tıklayın. Side, adeta su sporları cennetidir. Su kayağı, jet ski vs. de yapabilirsiniz. Mutlaka günübirlik tekne turlarına katılın. Jeep safari ile Torosları’ın ve Side’nin doğal güzelliklerini keşfedin. Köprülü Kanyon’dan rafting yapın. Yeşil Kanyon’da tekne turu yapın. Kartal Kanyonu’na gidin, manzaranın keyfini çıkarın. Manavgat Şelalesi, Sorgun Ormanı ve Titreyengöl gibi doğa harikalarının Side’ye sadece birkaç kilometre uzaklıkta olduğunu unutmayın.

SİDE’DE GEZİLECEK TARİHİ YERLER


Doğası ile olduğu kadar tarihi ile de dikkat çeken Side, antik çağlarda Pamfilya Bölgesi’nin en önemli liman kentlerinden biridir. Side Yarımadası üzerine kurulan beldenin tarihi M.Ö. 7. Yüzyıla kadar dayanmaktadır. Side’nin mutlaka görülmesi gereken tarihi yapılarının başında, merkezde tüm heybetiyle duran Side Amfi Tiyatrosu geliyor. Ayrıca Side Müzesi’ni de görmenizi tavsiye ederiz. Bir diğer antik yapı da Seleukeia Antik Kenti. Antik kent turunuza Aspendos’u eklemeyi unutmayın.


SİDE’DE NEREDE KALINIR


Antalya genelinde birçok konaklama seçeneği mevcut. Ancak özellikle Manavgat ve Side merkeze yakın otelleri tercih etmenizi öneririz.

SİDE’YE NASIL GİDİLİR


Otobüsle Türkiye’nin çoğu yerinden sezonda Manavgat’a direkt ulaşım mevcut. Sezon dışında da neredeyse her gün otobüs seferi bulmanız mümkün. Manavgat Otogarı ile Side arası 5 kilometredir ve çok rahatlıkla 15 dakikada Side’ye ulaşabilirsiniz. Otobüsle Manavgat yolculuğu, İstanbul’dan 12 saat, İzmir’den 9 saat, Ankara’dan 7 saat 30 dakika sürüyor. Muğla Otogar’dan Bodrum’a 2 saat 15 dakikada gidebilirsiniz.

Uçakla gelmek isteyenler için Side’ye en yakın havaalanı, Antalya Uluslararası Havalimanı. Sezonda çok yoğun olduğunu hatırlatalım. Mümkün olduğunca erken rezervasyon yapmakta fayda var. İstanbul, Ankara, İzmir ve diğer büyükşehirlerden Antalya’ya neredeyse yılın her ayı rahatlıkla uçak seferleri bulabilirsiniz. Antalya Havalimanı’ndan Side’ye ulaşım için ise ilk olarak havalimanı-Side arası karşılıklı sefer gerçekleştiren ‘airport shuttle’ları tercih edebilişiniz. Bu otobüslerle yapacağınız yolculuk, yaklaşık 1 saat 30 dakika sürüyor. Bunun dışında araç kiralayabilirsiniz.

Eğer özel araç ile gelecekseniz, haritayı açıp rota çizmek ve keşfetmeye başlamak tamamen sizin elinizde.

2. Sonbaharda romantik tatil yapmak isteyenlere öneriler


Sonbahara yüklenen misyon ‘yaprak dökümü’ misali olsa da, sonbahar romantik tatil, balayı turu yapmak, aşk tazelemek için harika bir zaman.. İşte size sonbaharda gidilecek romantik tatil rotaları ve balayı yerleri..

2.1 KAPADOKYA


Sonbahar'da romantik tatil yapmak isteyenlerin ilk adresi kesinlikle Kapadokya. Gün doğumunda veya gün batımında balonla uçup sevgilinize ilanı aşk edebilir ya da aşkınızı tazeleyebilirisiniz.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / Arif Ünsal
Sonbahar tatilinde romantizmi iliklerinize kadar hissetmek istiyorsanız veya sonbaharda balayı yapmayı planlıyorsanız içinizi ısıtacak, romantizmden başınızı döndürecek yerlerin başında kesinlikle Kapadokya geliyor. Sonbahara özgü renkler, peri bacaları ile birleşince harika ambiyanslar oluşuyor. Kapadokya’da mutlaka yapmanız gereken aktivitelere gelirsek, sabah serinliğinde balonla tur atın, başka hiçbir yerde göremeyeceğiniz büyüleyici bir atmosfer sizi bekliyor. Aşıklar Tepesi’nden (Aydın Kırağı) gün doğumunu ve balonları izleyin. Burası Sunset Point olarak da adlandırılıyor. Göreme merkezine 3 kilometre uzaklıkta yer alan Kızıl Çukur Vadisi’nde yürüyüş yapın, güneşin batışını seyredin. Yeraltı şehirlerini keşfedin. Kapadokya bölgesinde toplam 36 adet yeraltı şehri bulunuyor. En meşhurları ve büyükleri Derinkuyu ve Kaymaklı. Mutlaka bu ikisine gidin.


Eski bir Rum mahallesi olan Sinasos ya da şimdiki adıyla Mustafapaşa’da güzel bir yemek yiyip, Kapadokya’ya özel tarihi taş evleri gezin. Asmalı Konak dizisinin çekildiği Old Greek House’unda aralarında bulunduğu birbirinden güzel tarihi taş evler sizi bekliyor. Ayrıca buraya kadar gelmişken, Aksaray’a bağlı Ihlara Vadisi’ne gidin yürüyün (trekking) yapın. Hatta yanınızda güzel bir piknik sepeti hazırlayıp götürmeyi unutmayın. Kapadokya’da yapılacak aktiviteler hakkında daha fazla bilgi almak için tıklayın. Yazımızdan da anlayacağınız üzere Kapadokya’da sizi romantizm dolu bir tatil bekliyor. Kapadokya tatili için en az 4 gün ayırmanızı öneririz.

2.2 MARDİN


Sonbahar aylarında romantik tatil ya da balayı turu için Türkiye'de gidilecek en güzel yerlerden biri Mardin.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / Scott Newman
Mardin’i keşfe çıkmak için sonbahar mevsimi harika bir zaman. Çünkü hem yazın kavurucu sıcakları yok, hem de tam yaz bitti diye üzülmeye başladığımız eylül ekim aylarında sizi tekrar yaz sıcaklarıyla buluşturuyor. Tarihi şehrin dar ve yokuşlu ara sokaklarında gezmek, Deyrulzafaran Manastırı’nı görmek, Mardin Çarşısı’nın büyüleyici atmosferinde kaybolmak, Kasımiye Medresesi’nde güneşin batışını seyretmek için ise eylül en iyi ay. Ayrıca Mardin’in en güzel ve en görülmesi gereken yerlerinden biri de Midyat. Mutlaka bir gününüzü Midyat’a ayırmanızı öneririz. Mardin’den yaklaşık 1,5 saatlik bir yolculukla ulaşmanız mümkün. Midyat eski şehirde, Midyat Mağaraları, Mor Gabriel Manastırı, Midyat Konuk Evi, Gelüşke Hanı ve Elbeğendi Köyü’nü mutlaka ziyaret edin. Mardin’e gidenler, doğu mutfağının lezzetlerini de tadabilir. Yemekler arasında mahlep şarabı, kuzu budundan içine badem ve sarımsak doldurularak yapılan dobo ve ekşili erik yahnisini tatmalısınız. Mardin’e en az 3 gün ayırmanızı öneririz.

2.3 AYVALIK – CUNDA ADASI


Sonbahar aylarında romantik bir tatil yapmak, balayı turuna çıkmak isteyenlerin gidebileceği yerlerden biri de Ayvalık Cunda.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / Paul Hagon
Eylül ayı Cunda'nın en sakin zamanlarından biri... Temmuz ve ağustosun yoğunluğu yerini muhteşem bir dinginliğe bırakıyor... Bu sakinliği fırsata çevirip Cunda sokaklarında gezin. Ayvalık’ta mutlaka görmeniz gereken yerleri kısaca özetlersek, gün batımını izlemek için Şeytan Sofrası’na gidin. Ayvalık evlerini görmeye gidin, sokaklarında zamana yolculuk yapın. Taksiyarhis Kilisesi ve Saatli Camii’ne gidin. Cunda’da Rahmi Koç Müzesi’ni ziyaret edin. Aşıklar Tepesi’ne çıkın. Yeniçarohori (Küçükköy) Sanat Köyü’nü ziyaret edin. Tekne turlarına katılın. Ayvalık ve Cunda (Alibey) Adası’nın birbirinden güzel koylarına yolculuk yapın. Detaylı bilgi için ‘Ayvalık Tekne Turu’ yazımıza bir göz atın. Ayvalık’a kadar gelmişken hemen karşısında yer alan Midilli Adası’na da gidebilirsiniz. Pasaport ve Schengen vizeniz varsa tek yapmanız gereken feribot biletinizi almak. Vizeniz yoksa kapı vizesine başvurabilirsiniz. Ahtapot salatası, deniz börülcesi, kabak çiçeği dolması ve favam Cunda'da tadına bakmanız gereken lezzetler arasında. Ada çayı içmeyi, lokma tatlısı yemeyi ve bol bol fotoğraf çekmeyi unutmayın. Ayvalık-Cunda tatili için en az 3 gün ayırmanızı öneririz.

3. Sonbaharda yaylaya çıkmak isteyenlere öneriler


Sonbaharda doğa yeşilden altın sarısına, portakal turuncusuna, ateş kırmızısına yavaş yavaş dönmeye başlarken bu değişimi hissedebileceğiniz yerlerin başında Karadeniz yaylaları geliyor. Kendi arabanızla, otobüsle veya uçakla Karadeniz turu yapabilir ya da bir yaylaya gidip zamanı durdurabilirsiniz. Karar sizin. İşte sonbaharda mutlaka gidilecek yaylalar..

3.1 AYDER YAYLASI - ÇAMLIHEMŞİN


Sonbahar'da Türkiye'de gezilecek yaylaların başında sırtını Kaçkar Dağları'na dayayan Ayder Yaylası geliyor.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / coene
Sonbahar’da Karadeniz’in tadını çıkarabileceğiniz yerlerin başında Ayder Yaylası geliyor. Rize’nin Çamlıhemşin ilçesinin 19 kilometre güneydoğusunda kalan Ayder Yaylası, deniz seviyesinden 1350 metre yüksekte kalıyor. Sırtını Kaçkar Dağları’na dayayan Ayder Yaylası, ladin ve kayın ormanlarıyla kaplı örtüsüyle harika doğal güzelliklere sahip. Eylül ayında oksijen solumak ve kurak bir yazın ardından suya yakın olmak istiyorsanız aradığınız yer kesinlikle Ayder Yaylası. Sonbaharda sarı ve yeşilin bin bir çeşit tonuyla benzersiz bir görüntüye kavuşan ormanların içinde yürümek, trekking yapmak, Ayder Yaylası’nda dolaşmak için çok iyi bir zaman. Bölgede kalınabilecek küçük ve güzel pansiyonlar var. Ayder Yaylası, romatizmaya iyi gelen sıcak su kaplıcalarıyla da ünlü. Ayder Yaylası’nı çevreleyen orman, tüm dünyada Bal Ormanları olarak biliniyor. Ayder Yaylası’nda gezilecek yerlere gelirsek, tabi ki önce Ayder Yaylası’nı keşfedin. Yaylanın hemen karşısında yer alan Gelin Tülü Şelalesi’ni seyredin, suyun sesini dinleyin. Çamlıhemşin’e gidin, Çamlıhemşin evlerini yakından inceleyin. 1696 yılında Fırtına Deresi üzerine inşa edilmiş olan Şenyuva (Çinçiva) Köprüsü, Goboş Köprüsü ve Mikron Köprüsü’nü ziyaret edin. Zil Kale’ye gidin. Çamlıhemşin’in 2000 metre yükseğinde adeta bulutların üzerinde yer alan Pokut Yaylası’na gidin. Kaçkar Dağları Milli Parkı içinde yer alan Palovit Şelalesi’ne gidin. Ayder’de yapılacak etkinlikleri sıralarsak, rafting, trekking, zipline yapmadan dönmeyin.

3.2 HALDİZEN YAYLASI - UZUNGÖL


Trabzon'un Çaykara ilçesine bağlı Haldizen Yaylası, sonbaharda gezilmesi gereken yerlerden. Konaklama için Uzungöl'ü tercih edebilirsiniz.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / Sabahattin Kayış
Trabzon’un Çaykara İlçesi sınırları içinde yer alan Haldizen Yaylası, Demirkapı Yaylası olarak da biliniyor. 1900 rakımlı yayla, Haldizen Dağları’nın eteklerinde yer alıyor. Etrafı dağ gölleriyle dolu. Ulaşımı da oldukça kolay. Eşsiz bir manzara sunan Uzungöl, buraya sadece 20 kilometre mesafede. Yaylada konaklamak için tesis bulunmuyor. Konaklama için Uzungöl’ü tercih edeceğiniz için Uzungöl ve Haldizen Yaylası’nı bir arada planlamak daha doğru. Karadeniz’in önemli turizm merkezlerinden biri olan Uzungöl, sonbaharda ziyaretçilerine müthiş doğal güzellikler sunuyor. Büyüleyici göl manzarasıyla öne çıkan beldede, göl kenarında yürüyüş yapabilir, jeep safari turlarına katılabilirsiniz. Bu bölgede Trabzon Kalesi, Şekersu Yaylası, Sultan Murat Yaylası, Peristera Manastırı, Kaymaklı Manastırı, Sümela Manastırı’nı ziyaret edebilirsiniz.

3.3 MACAHEL – BORÇKA


Artvin'in Borçka ilçesine bağlı doğa harikası Macahel, mutlaka görülmesi gereken sonbahar rotalarından biri. Özellikle Karagöl'e uğramadan dönmeyin.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / Tolga Gonulluleroglu
Artvin’in Borçka ilçesine bağlı doğa harikası Macahel, mutlaka görülmesi gereken sonbahar rotalarından biri. ‘Maca’ Gürcü’ce bilek, ‘hel’ de el demektir. Bölgedeki Camili Köyü, merkez köy yani ‘bilek’tir. Diğer 5 köy, Efeler, Kayalar, Uğur, Maral ve Düzenli ise elin parmaklarıdır. Türkiye sınırlarını aşıp Gürcistan’a kadar uzanan Macahel Bölgesi’nde Maral Şelalesi’ni, bir ressamın ustalık dönemi eseri gibi doğanın tüm zarafetine sahip Karagöl’ü ziyaret edin. Bölgedeki Gorgit Yaylası ve Adagül Yaylası’na da gidin. Borçka otellerini incelemek ve bilgi almak için tıklayın.

4. Sonbaharda dağ havası almak isteyenlere tatil önerileri


Sonbahar tatilinde dağ, tepe, bayır gezmek, bol bol doğa yürüyüşü trekking yapmak, kamp atmak isteyenler için işte Türkiye’nin en güzel dağları..

4.1 KAZDAĞLARI


Alpler'den sonra dünyada en bol oksijene sahip Kazdağları'nı bir de sonbahar aylarında gezmelisiniz.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / kwrckbiolog
Alpler’den sonra dünyada en bol oksijene sahip olan Türkiye’nin oksijen deposu Kazdağları, sonbaharda doğanın içinde kaybolmak isteyenler için farklı rotalar sunuyor. Çam kokuları içinde sonbaharın tadını çıkarırken, doğa yürüyüşleri yaparak şehrin tüm stresinden uzaklaşabilirsiniz. Çanakkale ve Balıkesir sınırları içinde uzanan Kazdağları’nda farklı tatil rotaları yaratmanız mümkün.

4.2 KAÇKARLAR


Türkiye'nin en yüksek 4. dağı olan Kaçkarlar, sonbaharda gezilmesi gereken yerlerden
Fotoğraf Kaynak: Flickr / bayram kus
Türkiye’nin en yüksek dördüncü dağı olan Kaçkarlar, Karadeniz kıyılarından itibaren yükselmeye başlıyor. Artvin-Yusufeli ve Rize-Çamlıhemşin’den ulaşabileceğiniz Kaçkarlar, görkemli zirveleri, gölleri, şelalelir ve zengin bitki örtüsü ile sonbaharda eşsiz bir doğa manzarası sunuyor. Sislerin ardında kalan dağlarda adeta ruhunuz yenilenecek. Kaçkar Dağları, keşfetmek için sizi bekliyor.

4.3 KÜRE DAĞLARI


Bartın ve Kastamonu il sınırları içerisinde yer alan Küre Dağları, sonbaharda mutlaka gezilmesi gereken yerlerden
Fotoğraf Kaynak: Flickr / kerem ocak
Bartın ve Kastamonu il sınırları içerisinde yer alan Küre Dağları, sonbaharda dağ havası almak isteyenler için önereceğimiz bir diğer yer. Milli Park olan Küre Dağları’nda, Ilgarini Mağarası, Horma Kanyonu, Ilıca Şelalesi, Valla Kanyonu’na trekking yaparak sonbaharın tadını çıkarabilirsiniz.

5. Sonbaharda sakin bir tatil isteyenlere öneriler


Büyükşehirlerdeki yoğun trafik, kalabalık, iş stresi sebebiyle son zamanlarda en çok hayal edilen şey ‘sakin’ bir hayat.. Türkiye’deki sakin şehirler (cittaslow) listesi yazımızda hayatı yavaşlatabileceğimiz tüm beldelerimiz hakkında detaylı bilgi bulabilirsiniz. Ama siz sonbaharda sakin bir tatil istiyorsanız, işte size önerilerimiz..

Kırklareli'nin sakin şehri Vize, sonbaharda ziyaret edilmesi gereken yerlerden.
Fotoğraf Kaynak: Flickr / Oskay Batur

5.1 VİZE – KIRKLARELİ


İstanbul’a yaklaşık 140 kilometre uzaklıkta yer alan sakin şehir Vize, sahili, ormanı, deresi, şelaleleri ve mağaralarıyla tam bir doğa harikası. Özellikle Kıyıköy, sonbaharda ziyaret edilmesi gereken yerlerden. Detaylı bilgi için Sakin Şehir Vize hakkındaki yazımızı okuyabilirsiniz.

5.2 TARAKLI – SAKARYA


Sakarya’ya bağlı yavaş şehir Taraklı, Osmanlı mimarisini yansıtan beyaz evleri ve konaklarıyla sonbaharda yavaş, sakin bir tatil rotası arayanlar için gidilmesi gereken yerlerden. Taraklı’dan Karagöl Yaylası, Hark Kanyonu, Güngörmez Şelalesi’ni görmeden, keşkek ve köpük helvası yemeden dönmeyin. Detaylı bilgi için Sakin Şehir Taraklı yazımızı okuyabilirsiniz.

5.3 YALVAÇ – ISPARTA


Isparta’nın kuzey doğusunda yer alan yavaş şehir Yalvaç, hem M.Ö. 6000’li yıllara dayanan medeniyet tarihi, hem de doğal güzellikleriyle sonbahar aylarında ziyaret edilmesi gereken yerlerden biri. Detaylı bilgi için Sakin Şehir Yalvaç yazımızı okuyabilirsiniz.


6. Sonbaharda bağ bozumu turu yapmak isteyenlere öneriler


Sonbaharın habercisi Eylül ayının gelmesiyle, en derinlerimizde bir şeylerin değiştiğini hissederiz. Aynı doğanın hissettiği gibi.. Asırlardır devam eden bağ bozumları da, Eylül ayının düğün halayı gibidir adeta. Üzümlerin olgunlaşmasıyla, Türkiye’nin pek çok köşesinde festivaller başlar. İşte Türkiye’de sonbaharda mutlaka gitmeniz gereken bağ bozumu turları..

Eylül'de yapılacak en güzel etkinliklerden biri de bağ bozumu festivalleri.
Sonbahar'da yapılacak en güzel etkinliklerden biri de bağ bozumu festivallerine katılmak.

6.1 BOZCAADA - ÇANAKKALE


Bağ bozumu rotası deyince şüphesiz ilk akla gelen yer Bozcaada. Bunda adanın meşhur bağlarının yanı sıra Bozcaada Bağ Bozumu Festivali’nin etkisi de çok büyük. Festival kapsamında Türkiye’nin dört bir yanından insanlar Eylül ayında Bozcaada’ya geliyor. Siz de keyif dolu bir yolculuğa çıkmak istiyorsanız, Bozcaada’ya gelin.

6.2 URLA - İZMİR


İzmir’in en güzel beldelerinden biri olan Urla, üzüm bağlarıyla ünlü bir yer. Her yıl düzenlenen Urla Bağ Bozumu Festivali’ni gidilecek etkinlikler listenize mutlaka ekleyin.

6.3 MÜREFTE - TEKİRDAĞ


Tekirdağ’ın Şarköy ilçesine bağlı Mürefte’nin adını mutlaka duymuşsunuzdur. Mürefte bağ bozumu dönemlerinde çok hareketli oluyor. Bölgeye düzenlenen bağ bozumu turlarına katılıp, üzümlerin yolculuğuna şahit olabilirsiniz.

7. Sonbaharda gastronomi turu yapmak isteyenlere tatil önerileri


Gurme turları ile hem gezinin hem yemeklerin tadını çıkararak, birbirinden nefis yemeklerin ve tatlıların keyfine varabilirsiniz. İşte sonbaharda gidilmesi gereken gastronomi rotaları..

Gaziantep, Adana, Antakya bölgesine özellikle sonbahar aylarında düzenlenen gastronomi turları büyük ilgi görüyor.

7.1 GAZİANTEP


Gaziantep, sadece Türkiye değil, dünya gurmelerinin bile mutlaka ziyaret etmesi gereken yerlerden biri. Asırlardır süre gelen yemek kültürü, büyük bir titizlikle sürdürülüyor. Gaziantep deyince akla ilk baklava gelse de, baharat, salça, sos ve özel karışımlardan oluşan birçok lezzet sizi bekliyor. Özellikle sonbahar ayları gastronomi turları için çok uygun. Gaziantep lezzetlerini denemek için bir gurme turuna dahil olabilir ya da kendiniz yemekleri keşfedebilirsiniz. Gaziantep’te sokak arası lezzetleri keşfetmeyi unutmayın. Gaziantep otellerini incelemek ve bilgi almak için tıklayın.

7.2 ADANA


Yaz sıcaklarında Adana adeta yanıyor. Sonbahar ayları Adana’yı gezmek için büyük bir fırsat. Zengin bir mutfağa sahip Adana, sonbaharda gastronomi turu yapmak için ideal yerlerden. Adana deyince akla ilk kebap gelse de şırdan, kesme/hamur çorbası, yüzük çorbası, düğün çorbası, süllüm, mercimekli ıspanak başı, ekşili topalak, kabak çintmesi, sakatat dolması, taş kadayıfı, halka tatlısı Adan mutfağına özgü yemeklerden sadece birkaçı. Adana’ya birçok gastronomi turu yapılıyor. Adana otellerini incelemek ve bilgi almak için tıklayın.

7.3 HATAY


Asırlardır birbirinden etkilenen kültürlerin bir yansıması olan hoşgörü şehri Antakya (Hatay), boşuna medeniyetler sofrası olarak anılmıyor. Sonbahar ayları Hatay’a gurme turu, lezzet yolculuğu yapmak için çok ideal. Oruk, öcce, beyaz kabak boranisi, cevizli biber (muhammara), bakla ezmesi, ekşili börülce, humus, peynirli künefe ve taş kadayıf damağınızda unutulmaz tatlar bırakmak için sizi bekliyor. Hatay (Antakya) otellerini incelemek ve bilgi almak için tıklayın.

8. Sonbaharda köy turu yapmak isteyenlere öneriler


Sonbahar tatilinde şehir hayatının yoğunluğu ve gürültüsünden kaçıp dilediğinizce kafa dinleyebileceğiniz bir köyde geçirmeye ne dersiniz? İşte eylül ekim aylarında gitmeniz gereken köyleri sizin için derledik.

Türkiye'de sonbahar aylarında köy turu yapmak isteyenlere tatil önerileri: Adatepe Köyü

8.1 BİRGİ – İZMİR


İzmir’in Ödemiş ilçesine bağlı Birgi, asırlık tarihi konakları, kültürel birikimi ve mutlaka görülmesi gereken tarihi yapıları ile sonbaharda ziyaret edebileceğiniz köylerden biri.

8.2 ADATEPE – ÇANAKKALE


Kazdağları’nın saklı kalmış köylerinden biri olan Adatepe, sonbaharda içinizin huzurla dolacağı rotalardan. Adatepe’de Zeus Altarı’na çıkıp Edremit Körfezi’ni izlemeyi ve fotoğraf çekmeyi unutmayın.

8.3 GÖLYAZI - BURSA


Küçük bir yarımadaya kurulan Gölyazı, özellikle fotoğraf tutkunlarının uğrak yerlerinden. Köy meydanındaki 450 yıllık çınar ve Roma döneminden kalma evleri mutlaka görmelisiniz. Özellikle sonbaharda Gölyazı’nın bir başka güzel olduğunu belirtelim.

9. Sonbaharda kamp yapmak isteyenlere tatil önerileri


Sonbahar, kamp yapmak için en iyi mevsimdir diyebiliriz. Hazır yaz sıcakları yerini bahar esintisine bırakmışken, doğa yeşilden altın sarısı, kırmızı, turuncu renklerine dönüşümünü başlatmışken çadırınızı kurmak için beklemeyin. Hemen harekete geçin. İşte sonbaharda kamp yapılacak alanlar..

Fotoğraf Kaynak: Flickr / Uygar Turcan

9.1 YENİCE ORMANLARI – KARABÜK


Karabük’teki Yenice Ormanları, ekosistem bakımından o kadar yoğun ve kıymetli ki Doğal Hayatı Koruma Vakfı (WWF) tarafından korunması gereken 100 kırmızı noktadan birisi olarak ilan edildi. Özellikle kamp alanı, milli park gibi organize kamp alanlarını tercih etmeyenlerdenseniz, Yenice Ormanları kamp yapmak için en ideal noktalardan biri. Eğrioya Göleti, Sorgun Yaylası, Kent Ormanı, Şekermeşe, Darıyazısı gibi yerlere çadırınızı kurabilir, 396 kilometrelik yürüyüş parkurlarında keşfe çıkabilirsiniz.

9.2 YEDİGÖLLER – BOLU


Sonbaharın en popüler rotalarından biri kesinlikle Yedigöller. Sonbaharın bütün renklerini bir arada bize sunan Yedigöller’de adeta büyülenip, bir daha şehre dönmeme kararı alabilirsiniz. Ancak bir kez daha belirtelim, sessiz sakin bir yer arıyorsanız rotanızı ona göre ayarlamanızı tavsiye ederiz.

9.3 BORABAY GÖLÜ - AMASYA


Amasya’daki Borabay Gölü, huzurlu bir sonbahar kampı yapmak isteyenler için ideal yerlerden. Tabiat harikası Borabay Gölü etrafında doğa yürüyüşleri yapabilir, kayık ile gölün keyfini sürebilirsiniz. Sabah uyandığınızda sizi harika bir manzara karşılayacağını unutmayın.

SONUÇ

‘Yaz Tatili Yapamamışlara Sonbahar Tatili Önerileri’ yazımız planladığımızdan biraz uzun oldu. Aslında sonbaharda denize girmek, güneşlenmek isteyenler için bir yazı olacaktı. Ancak onu da ekleyelim, bunu da ekleyelim derken 9 ana başlık altında 27 sonbahar rotasını yazmış olduk. Umarım sonbahar tatili yapacak kadar şanslı kişilerdensinizdir ve bu yazımız size sonbahar rotası oluşturmakta faydalı olur. İyi tatiller..

BUNLAR DA İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR

Yurtiçi

22 yorum:

  1. İçinde gitmek istediğim yerler var ama seneye kadar tatil yok bir daha:(

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sonbaharlar bitmez.. Hepimiz birçok tatil planı yapıp, hayal kurup çeşitli sebeplerle ertelemek zorunda kalıyoruz. Ama imkanları zorlamak lazım:) Hayat kısa, gezilecek, keşfedilecek çok yer var:(

      Sil
  2. Ben şahsen Eylül-Ekim gibi Ege sahillerine gitmeyi daha çok seviyorum. Paylaşımınız için teşekkürler.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Kesinlikle Eylül ve Ekim aylarında Ege sahilleri bir başka güzel:)

      Sil
  3. Bu kadar detaylı bir yazı hiç beklemezdim doğrusu. Muazzam bir emek var burada, her zaman okunacak bir yazı olmuş, kaydettim hemen. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlgine, emeğe değer vermene, beğenmene çok çok memnun oluyoruz. Keyifle yazılarını okuduğumuz birisinden bunları duymak çok güzel.. Listeyi daha da uzatıp detaylandırabilirdik. Gönlümüzde kalan eklemek istediğimiz çok yer var daha. İnşallah başka gezi yazılarında.. Teşekkür ederiz.

      Sil
  4. side, sonbaharda daha gezilebilir ama olimpos - adrasan'ı da sonbaharda görmek lazım.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle listede olmalıydılar. Ama her içerik için 3 yer eklemekle sınırlandırdık kendimizi. 9 ana başlıkta Türkiye'de gezilecek 27 yeri toplamak çok zorladı. Bazen orası mı burası mı diye çok gel-gitler yaşadık. Sizlerin yorumlarla katkı sağlayarak, listenin daha artacağını umduk. Yanılmamışız:) Sonbaharda Türkiye'de gezilecek yerler listesinin daha da büyümesi dileklerimizle.. Sizin vasıtanızla diğer yorum yapacakların listemize eklemeler yapmalarını rica edelim. Teşekkürler:)

      Sil
  5. süper bu yazııııııııı oleeeey çok faydalııııı :) hımm bu yazı da konabilir bloguma çok iyi beeee :)

    YanıtlaSil
  6. Çok verimli bir yazı. Deeptone arkadaşımızın bloglardan seçmeler isimli yazısında sizi gördüm ve ziyaret etmek istedim. İyi çalışmalar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederiz. Umarız yol gösterici olur. Sizin blogunuza da göz attık. Harika yazılar var. Takibe aldık. Selamlar

      Sil
  7. harika yerler hepsi. çoğuna gidemedim ama çok isterim. cennet gibi ülkemiz..

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Umarım bizden daha fazla yere gider, gönlünüzce gezersiniz:) Blogunuzu ziyaret ettik. Takibimize aldık. Yazılarınızı merakla bekliyor olacağız.

      Sil
  8. koydum son yazısımaa :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Her ne kadar yazıyı göremesek de (sanırım silinmiş sadece google ön bellek de görebildik) değer verip yayınladığınız için çok teşekkürler:)

      Sil
  9. Gezmeyi seven biri olarak önerileri çok harika buldum. Kapadokya gitmek istediğim yerlerden biri. Dilerim bir gün giderim ziyarete. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Teşekkür ederiz. Umarız tez zamanda Kapadokya'yı gezme imkanın olur. Bir de senin kaleminden okumak isteriz Kapadokya'yı.

      Sil
  10. Merhabaa...Harika bir yazı olmuş.Seçenekleri listelemeniz büyük kolaylık. Kapadokya bu sonbahar benim de aklımda .Bakalım olur inşallah :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Beğenmenize sevindik. İnşallah Kapadokya ve nicesini ziyaret edip keşfetme imkanı bulursunuz. Bu yorumunuz vasıtasıyla biz de sizi keşfetmiş olduk. Güzel bir blogunuz var. İyi bloglamalar..

      Sil
  11. Blogunuz ve yazılarınız çok güzel. Bu kadar az takipçinizin olması şaşırttı. Umarım daha da büyürsünüz

    YanıtlaSil
  12. Çok teşekkür ederiz. Umarız sizlerin de desteğiyle daha çok takipçiye ulaşırız. Sizin de harika bir blogunuz var. Takibimize aldık. Daha çok yazıda bir arada olmak dileklerimizle selamlar..

    YanıtlaSil


Yorumlarınızda Türkçe yazım kurallarına uymanızı ve yaptığınız yorumun, yazımızla alakalı olmasına özen göstermenizi rica ederiz. Konu ile ilgili olmayan sorularınız için İletişim sayfasını kullanınız. Yazdığınız yoruma gelen cevaptan haberdar olmak için yorum kutusunun sağ altındaki Beni bilgilendir yazısına tıklayın.

Gezegeni Keşfet

Gezmeyi, yazmayı, yemeyi, içmeyi, fotoğraf çekmeyi ve bunları paylaşmayı çok seviyoruz. Gelin birlikte gezegeni keşfedelim.